Kait Esrah van de Pauwenkamp

Categories: Geen categorie, Onze Weimaraners - Tags: , , , , , , , ,

December 2017 – december 2018

Eerste kennismaking met Kait Esrah van de Pauwenkamp

Na het teleurstellende bericht dat Hera niet meer drachtig kon worden vanwege vermoedelijk “verstopte”ei-leiders konden wij gelukkig nog bij Guus Otten-Lamers terecht voor een pup. Guus heeft een volle zus van onze Hera, Hybris Boraya van de Pauwenkamp.  Hierdoor konden wij onze eigen ideeën met betrekking tot de fokkerij  voortzetten. In gezamenlijk overleg hebben wij de dekreu uitgezocht en dat werd Utz vom Welfenland uit Duitsland.
Op 08 maart 2017 werden er drie reu-en en drie teefjes geboren. Wij hebben de keuze gemaakt en het werd Kait Esrah van de Pauwenkamp.
Kait, is inmiddels een mooie stevige teef aan het worden . Ze heeft een lekkere dichte vacht wat haar ten goede komt in de jacht.

Kait is een eerlijke enthousiaste en aanhankelijke hond met toch al een sterk eigen wil. Het lijkt een echter doorzetter te worden maar heeft ook haar onzekere momentjes nog. Ze weet drommels goed wat wel en niet mag.  Als ze dan gecorrigeerd wordt weet zij heel goed waar dit over gaat en laat zij ook blijken dat ze ” fout” zat door zogenaamd onderdanig te doen om vervolgens weer enthousiast haar ding te doen. Heerlijk.  Ze toont al lekker eigen initiatief en als ze wild in haar neus krijgt moet ze het tonen.

Kait heeft al vele jachtdagen achter de rug, van een hazenjacht, ganzenjacht tot eendenjacht, maar ook met geschoten ree-wild heeft zij al kennis gemaakt.

Met de eerste oefeningen voor de KJV trainingen zijn we aan de slag en ook het veldwerk is niet overgeslagen. Dit zorgde in 2018 al  voor drie officiële diploma’s, namelijk een kwalificatie veldwerkwedstrijd in het voorjaar een VJP te Duitsland én een SJP B-diploma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

UA-55365900-1
loading